Categories
Nyheder

Udvikling – as you go

Indholdet på din hjemmeside er vigtigere end form, farver og funktion. Læs hvordan jeg mener du bør prioritere dit arbejde med din hjemmeside.

Jeg er utrolig stor fan af at udvikling og content creation -altså det med at skrive og “udvikle” sit indhold – går hånd i hånd med opbygningen af hjemmesiden.

Det er ikke særlig udbredt når man sælger hjemmeside udvikling

Der er udviklingen af siden, og indholds indtastningen ofte to ting der er i hver sin fase. Men, hvis jeg skal kigge tilbage på 20 år med bygning af hjemmesider, så må jeg konstatere at den mest omkostning og tids optimerende måde at bygge hjemmesider på, er at lade indholdet diktere form og funktion.

Altså indhold, før design-process!

Hvis du sidder med din egne hjemmeside, kommer du sikkert ret hurtig igang med at skrive teksten på siderne, og oprette indlæg til udgivelse. Undervejs, opdager du ønsker til forbedringer af design og funktion – for det handler alt sammen om at give det bedste indtryk til de svært indhentede besøgende på siden.

Nyt indhold, giver anledning til nye aha oplevelser, og så udvikles disse dele, design eller funktion efterhånden som behovet opstår.

Det er smart – for du udvikler og designer kun det du har behov for, og da indholdet oftest er det dine besøgene kommer efter – ikke sidens design eller det flotte baggrundsbillede som skifter hver 5 sekund – så lader du indholdet diktere retningen for sidens udvikling.

Hvis besøgene ikke kan finde eller anvende dit indhold, så må du til det! Så skal design ændres eller funktioner udvikles. Men lad lige dine besøgende om at guide dig, før du bruger hele opsparingen på et nye design eller en funktion som du tror kunderne har brug for.

Hellere 80% end 100

Tag denne side – ja, den kom i luften så snart der var det første meningsfulde indhold på plads. Nej, jeg startede ikke med at designe og finde farver og billeder. Det kom i en naturlig vekslen mellem tekst formulering og funktions-udarbejdelse (formularen på forsiden).

Er sitet færdig – NEJ, aldrig!

Der er massere af ting der fortsat skal udarbejdes eller vigtigere endnu; ÆNDRES på denne side.

Her kommer lige et par eksempler:

  • Det giver det ikke mening at have et stort billede af mig i toppen af forsiden – men det var nu engang sådan temaet som anvendes så ud. Placeringen er såmænd ok, men den kunne bruges til en video istedet, for at give den besøgende de de kom efter istedet for at blive tvunget til at scrolle længere ned.
  • Logoet skal laves om, for det er for småt og farven passer ikke til den valgte baggrundsfarve som jeg godt kan li. Desuden skal det fungere til Youtubekanalen som bruges til at håndtere videoerne på siden – så nyt logo på vej…
  • Formularen der udregner pris, tager ikke højde for at du nu kan vælge ikke at ville betale, altså at jeg kun må bruge 5 min. – det skal den selvfølgelig også
  • Jeg har endnu ikke lavet videoen om Gutenberg, til trods for at indlægget er lagt ud og du kan prøve de nævnte plugins af.

Pointen er, at disse egentlig ret store ting, ikke skal stoppe mig fra min mision med siden. At skabe et sted hvor jeg vha. videoforklaringer og live-sessions kan hjælpe med at løse WordPress udfordringer.

Det gælder også for din side – besøgende skal ikke bruge 100% af alt det du “sælger”, så lad være med at vent til du har 100% klar, inden du sælger de 5% din næste kunde har brug for.

Få løst dine egne udfordringer - Book en WP Session


Tilmeld dig nyhedsbrevet

Vær med på en lytter og se med når nyeste WP Session udkommer.

Ved at tilmelde dig Nyhedsbrevet acceptere du The WP Sessions privatlivspolitik.

Din e-mail og navn vil blive brugt til markedsføring af The WP Sessions produkter.

By DejligLama

Jeg er uddannet programmør helt tilbage i '99, og oplevede Y2K problematikken i mit første job som udvikler på dba.dk hvor jeg også udviklede mit første (og sidste) content management system fra bunden. Siden har den stået på udvikling, projektledelse og produktudvikling hos en række virksomheder inden jeg stiftede DejligLama i 2009 hvor jeg valgte at fokusere 100% på WordPress.

Idag sidder jeg som webmaster på kuto.dk, clickfestival.dk og knejpe-festival.dk for Kulturværftet i Helsingør og rådgiver om WordPress i DejligLama regi.

Desuden er jeg den ene del af den danske WP podcast WPPodcasten.dk.

Med TheWPSession.com vil jeg vise hvordan klassiske WordPress udfordringer kan løses.

Det er også din mulighed for at få svar og hjælp med de WP problemer du render ind i og få en personlig video som viser og forklarer løsninger på dine udfordringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *